Apie mane

Mano nuotrauka
Adresas: Dariaus ir Girėno g. 6 Aukštadvaris LT - 21254 Telefonas: 8 528 65234 Dirbame: pirmadienį - penktadienį nuo 10.00 iki 18.00 val.

2011 m. kovo 18 d., penktadienis

Linksmas susitikimas su dailininku ir rašytoju

Vėjuotą kovo penktadienį aukštadvariečius sušildė nuoširdus ir smagus susitikimas su dailininku, vaikų knygų kūrėju, iliustruotoju ir, kas ypač malonu mums, nuo Aukštadvario kilusiu Kęstučiu Kasparavičiumi. Susitikimas vyko mokykloje-darželyje "Gandriukas". Į Aukštadvarį jį pakvietė šios mokyklos bibliotekos vedėja Akvilija Gudonytė - Špiliauskienė ir miestelio bibliotekos vedėja Ramunė Jarmalavičiūtė. Kęstutis Kasparavičius - žmogus, kurio pristatyti vaikiškų knygų skaitytojams ir šiuolaikinės knygų iliustracijos gerbėjams nereikia. Jis dalyvavęs daugybėje tarptautinių grupinių parodų, surengta virš 20 personalinių parodų, jo knygos skaitomos 22-mis kalbomis, netgi tokiomis mums egzotiškomis, kaip korėjiečių, tajų, katalonų, hebrajų. K. Kasparavičiaus knygos mažųjų skaitytojų buvo išrinktos 2008 ir 2009 metų geriausiomis vaikų knygomis. Visus jo nuopelnus išvardinti sunku, tačiau negalima nepaminėti, kad menininkas mielai bendrauja su jaunaisiais gerbėjais.
Dailininkas papasakojo apie devynių jo sukurtų knygų atsiradimą, jų iliustracijų kūrimą ir kelią iki spaustuvės. Vaikai net išsižioję klausėsi svečio pasakojimų apie jo darbą. Buvo įdomu sužinoti, kaip gi dirba dailininkai, kaip atsiranda paveikslėliai knygose. Pasirodo, K. Kasparavičius piešti pradeda jau turėdamas galvoje visą būsimą iliustraciją, žinodamas, kaip ji atrodys knygoje. Jo manymu, knygoje vaikams paveikslėlių turi būti daugiau negu teksto.
Vaikai išbandė svečio darbo įrankių - teptukų - švelnumą, sužinojo, iš ko jie gaminami.
Teko ir patiems paragauti dailininko duonos: į Aukštadvarį atkeliavo didelis Baltasis sėkmės dramblys, tik dar neryškus ir nespalvotas. Taigi vaikams, padedamiems dailininko, teko nuspalvinti šį dramblį, o į jo nešamą krepšį "sukrovėme" savo slapčiausiais svajones, užrašytas ant rausvašonių obuolių, kuriuos gavome susitikimo pradžioje. Sako, tos svajonės tikrai pildosi...
O mūsų svajonė išsipildė - pabendravome su talentingu, nuoširdžiu kraštiečiu, kurį tikimės dar ne sykį išvysti Aukštadvaryje. Išsiskiriant palinkėjome dailininkui sėkmės tarptautinėje Bolonijos vaikų knygų mugėje kovo 28 - 31 d., kurioje šiemet Lietuva dalyvauja svečio teisėmis ir pristato ten Illustrariumą - lietuvių vaikų knygos dailę.
Sykiu su K. Kasparavičiumi Aukštadvaryje viešėjo leidyklos "Nieko rimto" atstovas Saulius Valužis, atvežęs daug leidykos knygų, plokštelių, atvirukų ir kitokių gėrybių, kurias mielai įsigijo mažieji (ir ne tik) aukštadvariečiai.
Susitikimą fotografavo Akvilija Gudonytė - Špiliauskienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą