Apie mane

Mano nuotrauka
Adresas: Dariaus ir Girėno g. 6 Aukštadvaris LT - 21254 Telefonas: 8 528 65234 Dirbame: pirmadienį - penktadienį nuo 10.00 iki 18.00 val.

2011 m. kovo 25 d., penktadienis

Poezija ir muzika po vienuolyno skliautais

Šv. Domininko namai, įsikūrę buvusiame Aukštadvario domininkonų vienuolyne, kovo 24 d. svetingai sutiko žodžio ir muzikos meno mėgėjus. Lietaus sutikti, į Aukštadvarį atvažiavo Trakų rajono literatų brolijos "Aukuras" nariai, kartu jie atsivežė vokalinį vyrų kvartetą "Trakų bočiai". Ne tik lietus sutiko svečius, bet ir smagiai nusiteikę aukštadvariečiai. O sukvietė visus Aukštadvario miestelio biblioteka, padedama Aukštadvario bendruomenės.

Gražiai salėje nuskambėjo Trakų vyrų dainos ir giesmės. Po jų poezijos skaitymus pradėjo Aukštadvaryje besiskleidžiantis talentas Liubov Vitašneva. Ši mergina, besimokanti 9 klasėje, jau dalyvavo Pietryčių Lietuvos literatų konkurse ir buvo jame pastebėta. Jos kūryba spausdinta Trakų literatų rinktinėje "Trakuvos literatų kūryba" (2010 m.). Be to, Liuba piešia, daro nuostabius rankdarbius įvairiomis technikomis, o dar vienas jos pomėgis - astronomija, kuri, pasak Liubos, taip pat yra daugiau menas, negu mokslas. Jaunoji menininkė skaitė savo eiles, kurios abejingų salėje nepaliko.

Po to eiles keitė muzika, šią - vėl poezija. Apie save ir savo kūrybą pasakojo Malvina Miškinienė. Ji kilusi iš Gervėčių krašto, ten sueiliavo pirmąsias dainas, išaudė savo gražiuosius audinius. Ponia Malvina išdavė paslaptį, kad jos austus rankšluosčius turi ne tik Lietuvos prezidentai V. Adamkus ir D. Grybauskaitė, bet ir Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka. Albinas Vytautas Januškevičius prisiminė neseniai anapilin išėjusį Justiną Marcinkevičių. Paskaitė eilių, kurioms atsirasti postūmis buvo kelionių įspūdžiai. Supratome, kad tai plačių interesų ir didelės erudicijos žmogus.

Poetė Teresė Balkutė - Zolotuchinienė pradžiugino klausytojus savo ką tik išleista knyga "Negesk, vilties žvaigždele". Jos eilės, o ypač perskaitytos dzūkiška tarme, sužavėjo visus. Ponia Teresė pakvietė susirinkusius įsigyti naujų ir anksčiau išleistų knygų. Na, o popietei einant į pabaigą, prasidėjo siurprizai! Paaiškėjo, kad su vyrų kvartetu atvykęs Henrikas Rudalevičius ne pirmą kartą Aukštadvaryje. Jis jaunystėje čia yra mokytojavęs tuometinėje gimnazijoje. O kas dar įdomiau - į susitikimą atėjo 3 aukštadvarietės - jo buvusios mokinės. Tai Liongina Šovienė, Vladislava Zabarauskienė ir Janina Jurgelevičienė, taip pat visos buvusios mokytojos. Jos pasveikino savo mokytoją, pasidalino atsiminimais, o Liongina Šovienė paskaitė savo eilėraščių. Pasirodo, Aukštadvario talentai tuo dar nesibaigė. Savo kūrybą maloniai sutiko padeklamuoti Nijolė Verseckienė bei Janina Paliokienė. Kai kam buvo netikėta, kad šios moterys, be kitų savo gebėjimų, turi ir poečių gyslelę. Sužavėta T. Balkutė įteikė moterims po savo knygą. Šiltą žodį svečiams ir klausytojams tarė Aukštadvario seniūnė Jadvyga Dzencevičienė. O miestelio bibliotekos vedėja Ramunė Jarmalavičiūtė ir Bendruomenės pirmininkė Janina Stadalnykienė už mums padovanotas gražias valandas svečiams padėkojo įteikdamos gėles, puodukus su Aukštadvario simboliais bei Regioninio parko dovanotus lankstinukus ir dar vieną mielą dovanėlę - G. Dolmantienės nupintą išminties simbolį pelėdą. Prie arbatos puodelio tęsėsi kalbos apie kūrybą, patarimai, kaip išleisti knygą bei prisiminimai ir įspūdžiai apie Aukštadvarį. Su talentingais ir nuoširdžiais Trakų krašto žmonėmis tikimės susitikti dar ne kartą. Ačiū už jų talentus, energiją ir gerą nuotaiką!

Už pagalbą ir paramą organizuojant popietę dėkojame Aukštadvario seniūnijai, bendruomenei, Šv. Domininko namams, Aukštadvario regioninio parko direkcijai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą