Apie mane

Mano nuotrauka
Adresas: Dariaus ir Girėno g. 6 Aukštadvaris LT - 21254 Telefonas: 8 528 65234 Dirbame: pirmadienį - penktadienį nuo 10.00 iki 18.00 val.

2016 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Poezija – kalbėjimas iš širdies

Susitikimas su T. Balkute –Zolotuchiniene Aukštadvario bibliotekoje
Kaip gi geriausiai nusakyti rudeniškas nuotaikas, tą ramybę ir ūkanotą tylą, jei nei poezijos posmu. Tai patvirtino Aukštadvario bibliotekoje įvykusi poezijos popietė „Rudens kalbėjimas“. Į ją pakvietėme trakietę poetę, Trakų krašto literatų brolijos „Aukuras“ vadovę Teresę Balkutę - Zolotuchinienę,  atvyko kuriančios ir eiliuotą žodį mylinčios Aukštadvario moterys, kiti svečiai. Vasara kvepianti žolelių arbata ir rudeninis antaninių obuolių dvelksmas sutelkė į glaudų būrį ir padėjo sukurti šiek tiek nostalgišką ir lyrišką nuotaiką.
Viešnia T. Balkutė – Zolotuchinienė pristatė savo neseniai išleistą knygą „Rasti ar prarasti“. Joje randame naujausius eilėraščius, pamąstymus ir autorės vaikystės, jaunystės atsiminimus. Nelengvo gyvenimo užgrūdinta poetė lieka ištikima savo kūrybos temoms: žmogaus jausmai, moralinės dilemos, tautos ir Tėvynės istorija, gamtos grožis ir didybė. Jautriai nuskambėjo prisiminimai apie vaikystę, prabėgusią karo ir pokario metais, apie šeimos netektis, pasiryžimą siekti šviesesnio gyvenimo. Smagu, kad autorė rašo ir dzūkiška tarme, taip įamžindama gimto krašto atmintį. Dzūkiškai eiles padeklamavo ne tik ji pati, bet ir N. Verseckienė, kuri ilgoką eilėraštį apie kaimo turgų išmokusi atmintinai ir ne kartą jį deklamavusi įvairiuose susibūrimuose.
Susitikime savo eiles skaitė aukštadvarietės Liongina Šovienė, Nijolė Verseckienė, Nijolė Šeškuvienė. Pusiau juokais, pusiau rimtai buvo užsiminta, kad sudėjus Aukštadvario literatų kūrybą išeitų visai nemažas leidinys. Išties džiugu, kad šiame krašte yra tiek meniškos prigimties žmonių. Popietės metu net nerepetuotos darniai skambėjo moterų atliekamos lietuvių liaudies ar pagal lietuvių klasikų eiles sukurtos dainos.

Įsitikinome: mums reikia poezijos, kuri padeda suprasti pasaulį ir pajusti jį širdimi, ir pokalbių apie bendražmogiškuosius dalykus. Dėkojame T. Balkutei – Zolotuchinienei už nuoširdų bendravimą, jos eilių skambesį ir linkime neliūdno ir įkvepiančio  rudens.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą