Apie mane

Mano nuotrauka
Adresas: Dariaus ir Girėno g. 6 Aukštadvaris LT - 21254 Telefonas: 8 528 65234 Dirbame: pirmadienį - penktadienį nuo 10.00 iki 18.00 val.

2015 m. kovo 4 d., trečiadienis

Kristijono Donelaičio “Metų” atspindžiai

2015 03 02   Aukštadvario bibliotekoje vyko renginys - „Kristijono Donelaičio „Metų“ atspindžiai“, skirtas rašytojo 300 metų gimimo sukakčiai paminėti. Skaitymus iš poemos organizavo ir moksleivius ruošė Aukštadvario bibliotekos vedėja Ramunė Jarmalavičiūtė ir Aukštadvario regioninio parko specialistė Rita Balsevičiūtė.               
   Skaitymuose dalyvavo Aukštadvario vidurinės mokyklos ir Aukštadvario mokyklos – darželio „Gandriukas“ jaunieji skaitovai. Renginio metu buvo pristatyti naujausi mokslininkų atradimai, tyrinėjant rašytojo biografijos faktus. Skaitymų programoje  buvo siekta atspindėti rašytojo begalinę meilę gamtai ir žemdirbiui. Gailėdamas žmonių ir juos gerbdamas  rašytojas  bara ir moko.  „Metuose“ atsiskleidžia iškilaus gamtosaugininko tausotojiškas požiūris į gamtą. Antai, rašytojas bara būrus už neūkiškumą deginant krosnyje  gerus rąstus, šaukia ant „liesninkų“ už korupciją, gėdija vagis, pažeidėjus. Po renginio visiems buvo dalijamos sėklos, kadangi jau pats laikas susizgribti apie pavasario darbus. Juolab, kad pats Kristijonas Donelaitis ragino: „Nugi dabar, ką tik įmanote, sėkite sėklas...“
Renginio organizatorės viliasi, kad šis renginys nors maža dalele prisidės  moksleivių ugdymui,  skatins  gerbti gamtą, būti jos draugais bei tausotojais.

Rita Balsevičiūtė

Aukštadvario regioninio parko specialistė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą