Apie mane

Mano nuotrauka
Adresas: Dariaus ir Girėno g. 6 Aukštadvaris LT - 21254 Telefonas: 8 528 65234 Dirbame: pirmadienį - penktadienį nuo 10.00 iki 18.00 val.

2014 m. balandžio 3 d., ketvirtadienis

Apdovanoti vaikų literatūros kūrėjai ir puoselėtojai

Kiekvienais metais, balandžio 2-ąją, per didžiojo danų pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimtadienį, minima tarptautinė vaikiškos knygos diena. Tądien Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos IBBY Lietuvos skyrius paskelbia geriausias praėjusių metų knygas vaikams. 
IBBY Lietuvos skyriaus sudarytos ekspertų komisijos apdovanojimus už geriausias ir reikšmingiausias 2013 metų vaikų ir paauglių knygas šį kartą skyrė devyniose kategorijose:
1. Prano Mašioto premija – už Geriausią metų vaikų bei paauglių knygą – Danguolei Kandrotienei už „Spintos istorijos“ („Terra publica“).
2. Geriausia metų pažintinė knyga vaikams – Gražinos Sviderskytės „Darius ir Girėnas. Istorija ir legenda“ („Baltos lankos“).
3. Geriausia metų knyga mažiausiems skaitytojams – Mariaus Zavadskio „Pirštinė“ („Versus aureus“).
4. Reikšmingiausias ir meniškiausias metų vertimas vaikams – Rūtos Jonynaitės išversta Andreaso H. Schmachtlo “Tilda Kruopelytė. Draugai iš Erškėtrožių tako” („Gimtasis žodis“)
5. Reikšmingiausias ir meniškiausias metų vertimas paaugliams – Eglės Kumžaitės išversta Melvino Burgesso „Vilko kauksmas“ („Gimtasis žodis“).
6. Domicelės Tarabildienės premija – už Gražiausią metų knygą – Marijai Smirnovaitei, iliustravusiai lietuvių liaudies pasakų rinkinį „Aukso kirvukas“ („Nieko rimto“).
7. Stilingiausiai iliustruota metų knyga paaugliams – Andriaus Seselsko „Vilniaus padavimai“ („Nieko rimto“).
8. Reikšmingiausias metų debiutas – Neringos Vaitkutės „Vaivorykščių arkos“ („Nieko rimto“).
9. Vinco Aurylos premija už Prano Mašioto gyvenimo ir kūrybos aktualizavimą – Redai Tamulienei.

Švietimo ir mokslo ministerija yra įsteigusi Vaikų literatūros premiją. Šios premijos laureatais šiemet tapo rašytoja  Lina Žutautė ir viešoji įstaiga Rašytojų klubas.
Rašytojai  Linai Žutautei premija skirta už kūrybą vaikams, o viešajai įstaigai Rašytojų klubas – už nuopelnus populiarinant vaikų literatūrą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą