Apie mane

Mano nuotrauka
Adresas: Dariaus ir Girėno g. 6 Aukštadvaris LT - 21254 Telefonas: 8 528 65234 Dirbame: pirmadienį - penktadienį nuo 10.00 iki 18.00 val.

2012 m. vasario 29 d., trečiadienis

"Bitei Majai" - jau 100 metų

Šiais metais sukanka 100 metų, kai vokiečių rašytojas Voldemaras Bonzelsas paleido į pasaulį dūgzti ko gero įžymiausią bitę pasaulyje - Bitę Mają, aprašydamas jos ir bičiulių nuotykius visai neplonoje knygelėje vaikams.
Vasario 24 d. Aukštadvario bibliotekoje šventėme simbolinį Bitės Majos gimtadienį. Šventę pradėjome J. Degutytės eilėraščiu "Bitė". Prisiminėme, ką žinome apie V. Bonzelsą, Bitę Mają ir jos įdomų gyvenimą. Su vaikais nutarėme, kad svarbiausias bičių gyvenimo principas - būti vieningomis, kovoti viena už kitą ir laikytis tvarkos. Pasvarstėme, kad ir mums, žmonėms, visai tiktų šie priesakai.
Toliau jau domėjomis bitėmis apskritai: kiek rūšių jų yra, kuo jos užsiima, kaip atrodo. Už teisingus atsakymus į klausimus apie bites dalyviai gavo prizų. Bandėme prisiminti, kokias mįsles, patarles lietuvių liaudis sukūrusi apie šiuos labai mylimus ir vertinamus padrėlius. Ir, pasirodo, ne tik lietuviai taip myli biteles: štai senovės graikams ir romėnams jos buvo dieviškos būtybės - Saulės dukros, o indų saulės dievas buvo vaizduojamas kaip bitė. Bitės iki šiol išliko nemirtingumo ir amžinybės, darbštumo, gerumo ir turtingumo simboliais.
Popietę baigėme žaisdami žaidimus ir smaližiaudami, o nupiešę bitę Mają ir jos draugus namo parsinešė dovanėles.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą