Apie mane

Mano nuotrauka
Adresas: Dariaus ir Girėno g. 6 Aukštadvaris LT - 21254 Telefonas: 8 528 65234 Dirbame: pirmadienį - penktadienį nuo 10.00 iki 18.00 val.

2013 m. gruodžio 3 d., antradienis

Renkame 2013 metų vaikų knygą

DNB bankas, palaikydamas Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą akciją „Knygų Kalėdos“, prisidėjo prie akcijos „Metų knygos rinkimai 2013“ ir padovanojo bibliotekoms knygų. Už šio banko skirtas lėšas bibliotekoms, pateikusioms reikalavimus atitinkančias paraiškas, nupirkta 88 akcijos „Metų knygos rinkimai 2013“ komplektai knygų: 45 vaikų, 24 suaugusiųjų ir 19 poezijos.
Tarp laimingųjų, gavusių DNB banko dovanotas knygas ir galinčių aktyviai dalyvauti Metų knygos rinkimų akcijoje, yra ir Aukštadvario biblioteka. Lapkričio pabaigoje pas mus atkeliavo 5 mažiesiems skaitytojams ir vertintojams skirtos knygos, iš kurių iki 2014 m. vasario mėnesio vidurio bus išrinkta geriausia 2013 m. lietuvių rašytojų sukurta knyga.
Šiuo metu bibliotekoje galite susipažinti su visomis gautomis knygomis. Vėliau jos keliaus į mokyklas, pas skaitytojus, bus pristatytos, skaitomos ir vertinamos pačių reikliausių ir nuoširdžiausių kritikų - vaikų. Kviečiame aktyviai dalyvauti akcijoje Aukštadvario mokyklų bendruomenes, tėvus ir senelius raginame paskatinti savo mažuosius susipažinti su geriausiais kūriniais ir pareikšti savo nuomonę. Ją išreikšti galėsite ir bibliotekoje, išrinksime savo populiariausiąją knygą.
Primename, kad balsuoti už labiausiai patikusias knygas galėsite interneto svetainėse metuknygosrinkimai.skaitymometai.lt ir lrt.lt/; elektroniniu paštu metuknyga@lrt.lt .
Pristatome vaikams skirtas akcijoje dalyvaujančias knygas.
 
Tomas S. Butkus. „Bumba Dumba ir Visatos sukūrimas“ („Vario burnos“). Paties autoriaus savitai iliustruota mąsli pasaka apie žmogaus nuostabą pasaulio akivaizdoje, kirbančius būties klausimus, daugialypėms interpretacijoms atvirus potyrius.
 

 


Vitalija Lapina. „Ar pažįsti Kiukį“ („Vaga“). Pagaviai, su psichologiniu jautrumu ir žaismingu humoru pasakojama istorija apie mergaitės ir mįslingos būtybėlės bičiulystę, kupiną išmoningų vaikiškų išdaigų ir lydimą mamos supratingumo.
 




Kęstutis Navakas. „Udo ir Dra niekaip nesusikalba“ („Jūsų Flintas“). Įtaigiais vaizdais sustiprintas nuotaikingas tekstas apie netikėtą uodo ir dramblio susitikimą rutulioja svarbią bendresnę mintį – apie skirtybių sąlytį, didumo ir mažumo santykį, nepažįstamo baugumą, prielaidas susikalbėti.
 

Antanas Šimkus. „Vaizdai iš gyvenimo bobulytės ir kt.“ („Bernardinai.lt“). Originaliai iliustruotas eilėraščių rinkinys, iš nūdienos realijų, komiškų nutikimų,
 žinomų kūrinių parafrazių dėliojantis
 smalsios, gyvybingos, kartais net
 pramuštgalviškos senolės portretą.
 Ingrida Vizbaraitė. „Karžygiuko istorija“ („Nieko rimto“). Tradicine pasakos struktūra (iššūkis – sunki kelionė – laimingas sugrįžimas), aiškiomis vertybėmis, narsiais herojais grįsta jauki knyga apie mažo žmogučio didelius žygdarbius (apginti skriaudžiamą, padėti liūdinčiam, pasirūpinti saviškiais).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą